Wednesday, 23 January 2013

Kopi cham



Teh + kopi, interesting
Tak berapa macam teh, tak berapa macam kopi
Rasanya mengingatkan saya pada teh c yang sangat pekat, tapi pahit

Resepi kopi cham ada di sini

40 perut lapar:

Dr Singa said...[Reply to comment]
This comment has been removed by a blog administrator.
azieazah said...[Reply to comment]

Kawan Cina saya dulu ajar saya minum Cham nih. Cham Ping...!

kakngah said...[Reply to comment]

@Dr Singa

kaka,
kalau ank aku perkataan yg ke dua tu sama erti dengan bebird diorg hahaha!!

hanie said...[Reply to comment]

oldtown punya cham sedapppppp..

#tetibe ;p

gadisBunga™ said...[Reply to comment]

kalu buat sendiri kat umah susah nho nak jadi sedap!

Rapunzeel Cikilolo said...[Reply to comment]

wooo... tak pernah cuba lagi...

sharEna said...[Reply to comment]

wahh..cawan n piring tu mmg kepunyaan peribadi meh? hebat ahh...mcm kat kopitiam punye hehehehe

tasekM said...[Reply to comment]

kakaka... drsinga... drsinga... tergamak dia mengomen gitu.

hihihi..




.

Nizam.Ariff said...[Reply to comment]

walau pun tehko atau ko + teh,
aku tetap terpaku pada cawan kopi hailam itu... cantik...

Langkawi mali ka? atau Ipoh mali?

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Dr Singa
hep! nak kena rotan ni

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@azieazah
ping-peng-beng... ni dulu topik bergaduh saya dengan kawan, rupanya versi johor lain versi kelantan lain

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@kakngah
kat rumah aku sapa sebut² mulut kena lada

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@hanie
awak! kita dah bertahun tak pegi oldtown, huhu

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@gadisBunga™
betul! sebab tu guna yang segera je

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Rapunzeel Cikilolo
try kat kopitiam dulu... kalau buat sendiri susah nak jadi

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@sharEna
yep, bertahun dah tu :)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@tasekM
aku tak tergamak menyimpannya, hehe :)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Nizam.Ariff
batu pahat sajaaa... mau ka? pm kalau serius, bayar lebih kalau lagi serius, hahaha (pikir nak buat duit saja!) :)

pB said...[Reply to comment]

pagi pagi mesti pekena kopi O

Kniedaz said...[Reply to comment]

uii..tak pernah try lagi..boleh cuba nanti...apa dr singa tulis? dah delete dah..huhu

Daddy Ziyyad said...[Reply to comment]

Tgk cawan kopitiam tu..saya teringat eksperimen awak tu(tuang air kopi tak tumpah dlm piring)...Saya nak buat jugak eksperimen ni..

amirah said...[Reply to comment]

kopi cham pun ada 4 in 1 dah la ni..

makcikkantin said...[Reply to comment]

macam macam campuran sekarang kan....untuk kelainan...teh laici, neslo, tehko :),.....

~ Cik Azz ~ said...[Reply to comment]

kopi campo teh...??

Tak pernah lak buat.. Tak berani.. hehh..

PINATBATE said...[Reply to comment]

cer tuang dalam piring..melimpah tak..?

ain sweet thots said...[Reply to comment]

KOG, kat mana ada jual ni?

Betul kata awak, utk berjaya buat kat rumah, harus pegi acu-try-test kopitiam punya. Bangi Kopitiam punya sedap juga. Pilihan saya sejak dh bertaun xpegi oldtown ... xlalu dah nak ke sana .. tgk pon dah xde perasaan .. hihi

~Emaa Hasnah (^_^)~ said...[Reply to comment]

singgah sini..canteeeknya cawan =)

CiKPuaNLawA said...[Reply to comment]

salam...

selalu kita singgah x komen...
ri ni nak komen lah...
kita selalu minum yg OTWC nye mixnut tea tu.. or hazelnut.. beli peket2 kat giant... hehe...

Uncle said...[Reply to comment]

teringat masa kerja kat hilton dulu dan waktu hi-tea masa uncle bawak kopi dan teh...tanya guest, nak kopi ke teh? dia jawab..."cham-cham...". Hahahahahaha.....lepas tu masa kat renaissance pulak, ada sorang guest mintak "NESLO!" Hahahahahaha....pening masa tu dok pikir nama cocktail baru ka ni?

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@pB
dapat kopi o ais kaw sedap jugak tu

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Kniedaz
hehe, rahsia!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Daddy Ziyyad
buat la eksperimen baru, pecah tradisi, hehe (tradisi la konon!)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@amirah
senang nak minum

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@makcikkantin
neslo lama dah, makcik

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@~ Cik Azz ~
try kat kedai dulu, buat sendiri susah

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@PINATBATE
haha, tak sempat, sedut terus kasi abis

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@ain sweet thots
saya dapat free, heheee

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@~Emaa Hasnah (^_^)~
tq :)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@CiKPuaNLawA
ooo kopi hazelnut sedap, tapi silap haribulan rasa macam esen sangat

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Uncle
orang malaysia memang kreatif! :)