Wednesday, 9 May 2012

Restoran Adam Lai

Restoran Adam Lai
69-G, Jalan Pahat H15/H
Seksyen 15, Shah Alam

Adam Lai bandung 

"Air kita ada benda pucing², air awak takde!"

Adam Lai taufu 

Adam Lai chicken
Senang kan, semua benda namakan 'Adam Lai' haha

Butter prawn 

Ikan goreng cheong pao 

Ni tak pasti apa... mi kucing? Alompak agogo!  

Sotong goreng rangup 

Butter chicken 

Saya macam nak bisik kata, 'ikan tu agak hmm' tapi memandangkan SEMUA benda yang diorder adalah licin licau, maka statement itu dibatalkan, dan laju² digantikan dengan, mari ke Adam Lai beramai²! Kelas A! 

46 perut lapar:

eLL said...[Reply to comment]

Lai, Lai, Lai
haha suka Adam Lai

Watierman said...[Reply to comment]

Lu kong "lai la!!! "Wa kong "bay sai ma!!"....Adam Kong...Bo ma....Wa.."Adam Lai!!"...huh sendiri bikin pening kepala tengok makanan yang syeokk habisss maaaa!!!

bujal X said...[Reply to comment]

mi kucing sedapkah?

rezeki said...[Reply to comment]

salam kog

semua nampak meneyelerakan, kalau kog kasi gred "A" , pasti sedap rasanya

kat HC ni ada satu , Hassan Ong.
memanjang penuh je

pasti suku sakat dia kot tapi takda pertalian sedara pasal Lai dgn Ong jauh sangat hehehe

Huda said...[Reply to comment]

wahh menarikkk, macam sedap je air adam lai bandung tuu

kakcik said...[Reply to comment]

Semuanya kelihatan sedap. :)

pizli said...[Reply to comment]

Air bandung tu pun dah cukup buat orang rasa nak datang.

miloais milo said...[Reply to comment]

iols nak air yg ada benda pucing² tu... ;-)

hanie said...[Reply to comment]

ni tang mana ni?

skrg ni..kl ke shah alam.. mesti nk pi hakim.. pekena nasik seround. agaknya dia buh dadah...hahahaha!

nur easy said...[Reply to comment]

jalan pahat lak..ingatkan kat batu pahat ;)

Cik Sibuk said...[Reply to comment]

gambar macam menarik..rasa dia sedap ke tak?

kalo sedap nnti balik shah alam nak try..

gadisBunga said...[Reply to comment]

ho liau hohoho~

Aku said...[Reply to comment]

Ada ke kat sek 15?
Nak cari la nanti...

buah kedondong said...[Reply to comment]

Mana ni?
Lai Lai Mai Mai...

Ikan Puyu said...[Reply to comment]

Kita tau awak gi sini.. sebab dia kat Jalan Pahat.. awak teringat kat Batu Pahat kan.
(sebenarnya kau yang teringat aku Batu Pahat)

Daddy Ziyyad said...[Reply to comment]

Saya bakal buka Restoren Adam Lambert..speciality saya: Adam Lambert Lambchop.

PUTUBAMBU said...[Reply to comment]

uisshhh..!! nampak pun sodap!

lepas ni boleh le gi bandar puchong pulak... cari restoran sahabat saya..

restoran chinese muslim jugak..
Restoran Mohd Adam Ali

ASH said...[Reply to comment]

KOG,
apasal Butter Prawn dia nampak cam berus sabut?

tasekM said...[Reply to comment]

waaaa.... ada gambar budak-cicak-meranap.

comeiiiiiii...




.

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@eLL
dah pernah makan eh?

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Watierman
makan hilang la pening

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@bujal X
tak rasa, hehe

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@rezeki
mak dia adik beradik, tu pasal family name tak sama

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Huda
sedap, pekat

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@kakcik
semua sedap kakcik (nak gak bisik: ikan je ada sikit kurang [tapi abis gak!])

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@pizli
pegi la, recommended!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@miloais milo
hehehe

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@hanie
aih, bukan dah taruk alamat atas sekali ke?

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@nur easy
hehe, batu pahat belum lagi

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Cik Sibuk
sedap

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@gadisBunga
mari mariii

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Aku
ada laaa... kecuali yang aku pegi tu kedai bunian, hehe

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@buah kedondong
shah alam

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Ikan Puyu
hehe

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Daddy Ziyyad
percaya tak saya tak kenal adam lambert?

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@ASH
cantik no berus sabut ko, kak?

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@tasekM
dia abiskan ikan

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@PUTUBAMBU
nanti kalau ada kelapangan, insyaallah

Unaizah said...[Reply to comment]

Alolo....dah dekat benar kita ye. Kedai parents in law saya belakang kedai Adam Lai. Penah tapau nasi goreng kampung & nasi goreng cina tp tawar la. Kalau makan dgn kicap & cili potong yg dia bagi baru ok sikit rasanya.

hantumakan said...[Reply to comment]

hahaha, baru check blog ah, alaa biasalah aku seorang yg kerepek skang nih, eh, beriani hj sernan sedap sangatkah?.. ke yg aku bli kat muar tu hari?.. yg mana ni?

aznimatisa said...[Reply to comment]

Assalamualaikum KGG,
kakak suker blog KGG, sangat gembira membacanya.Sekian terima kasih

><

Sherwieyna Muzzawer said...[Reply to comment]

salam kenal.sedapnyeeeeee! i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

cik aletheea: said...[Reply to comment]

perasan kedai nie mase pusing2 kat 15, waiter n waitress siap tuxedo kan..kan..
tapi belum berenti cuba lagik... going to...hihihi

menu said...[Reply to comment]

soon aku akan smpi...port sudah dikenalpasti...

Adam Lai said...[Reply to comment]

Jadilah follower terawal http://restoranadamlai.blogspot.com/

Ada hadiah...buat blogger2 yg aktif dan super aktif mcm kanak2 rebina :)

CikLily Putih said...[Reply to comment]

nampak cam sedap je kak cingmuk..