Wednesday, 9 March 2011

Restoran Senandung Malam

Restoran Senandung Malam
Ikan Bakar Wak Sehab
Pantai Bagan Lalang, Sepang
013-3849368 / 019-2597356

Koordinat:
E 101 degree 41' 18.4"
N 02 degree 36' 21.7"

Lebih kurang 45 minit dari Putrajaya... TAPI kalau lalu Banting dan La-dang Ga-dong, mau sampai 1 jam 45 minit. Tak tau la siapa yang buat kerja biol tu bukan saya, bukan saya.

Lala masak pedas (apasal rupa dan rasa dia macam masak serai?)

Deris kata, tak payah la orda lala, you buat lagi sedap. Tafsirannya- kalau benda yang kita boleh masak sendiri, tak payah nak cuba² beli kat orang lain, nanti tak terlawan. Tapi isteri Deris degil kan, naaaakk jugak nak jugak nak jugaakkkk! Sambil melenting² tunjuk perasaan kat khalayak ramai. Maka Deris pun orda kan lah.

PADAN LA MUKA AKU KAN. Lala masak pedas ni bukan tak sedap, cuma tak kena dengan citarasa kami. Pesanan pihak penaja - lain kali tolong dengar cakap suami. Kalau dia kata taik hidung dia sedap pun, ye kan je!

Kailan ikan masin

Paling top - sotong goreng tepung
Tepungnya rangup dan berempah, isinya lembut

2 ibu jari dari kami (each)

Kerapu ke, siakap bakar, tak ingat dah... lazat
Sambal kicap perah limau dia juga adalah sangat oolala!

Semua sekali lebih kurang $90+, termasuk air panas post-dinner
Oh, nescafe tarik dia orang kaw! Saya suka! Saya suka!

Dan bonus point adalah pada suraunya yang bersih dan luas
Tiap² kedai makan di Malaysia dah patut ada surau sendiri macam ni
Tauke² restoran, please take note (ada ke tauke yang baca blog ni? ngehee)

Saya klasifikasikan restoran ini A+

72 perut lapar:

bujal X said...[Reply to comment]

berirama~senandung semalam~~~ku terkenang~~~peristiwa silam~~~di mana~~

hoih~

selamat pagi kucing!

Ibu n Abah said...[Reply to comment]

sedapnya...
la la la...
pergi ladang gadong dulu...
kendian makan disitu..

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@bujal X
selamat pagi manjoiii! (gaya amy mat piah)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Ibu n Abah
kak, u jangan la ketawakan i sesat, ok! ;)

Mas said...[Reply to comment]

muahahaha..kisah bini deris tu sama lak ngan kisah mas...
degil tak dengar cakap laki.....he..he..
sotong tu memang menggoda betul...sedapp yer sotong tu..

DrSinga said...[Reply to comment]

nasi dua .. satu tu satu nasi tambah ..
air dua..
lauk .. jap ... enam..
.
.
.
saya suka mengira pagi-pagi ni !!

AzeedA said...[Reply to comment]

slm kenai kucinoghen..!
teman meneghojah dr blog kakcik :)
pernah juge makan2 seafood d bgn lalang nun 2,3x.. syiokkkk.. :)

Chik Att said...[Reply to comment]

huhhh ladang gadong .....tentu banyak antuu kan kan ...

gadisBunga said...[Reply to comment]

bukan senandung malam tu nama keretapi jugak ke? eh? :D

tasekM said...[Reply to comment]

lala tu salah resepi la aku syak meow. tak gaya masak pedas langsung!




.

Jasfyra said...[Reply to comment]

aduh!!! baru plan nk p mkn seafood kt sana..rupanya awak dah p dulu..hehe.saya selalu mkn kt restoran hm bagan.kedai hujung sekali..nanti nk try senandung mlm plak la

sharEna said...[Reply to comment]

rajinnye terjah bagan lalang tue yerr...

kami yg dekat nie pon baru bape kali je jengah..huhuh

everytime pegi habi msti nk ke HM Bagan. x pernah nk try tempat lain. pasnie leh goda dia pegi senandung mlm plk

ckp ade good review from kucen oren gemok =p ngeh ngehh

- GC - said...[Reply to comment]

ikan bakaq tu memang terbaik. tengok pun dah tau sedappppp.. oh la la..

h4ni3 said...[Reply to comment]

ni pegi hari ape ni?
apesal tak ramai orang???

tak puas hati nih!
kitorang ada gak review tempat nih

http://rajajamal.blogspot.com/2011/01/senandung-malam-seafood-at-bagan-lalang.html

amirah said...[Reply to comment]

nama restoren ni mcm nama ketapi..choo choo

PertMuffin said...[Reply to comment]

nama restoren nih macam nama lagu jamal abdillah (^_^)

ciketon fazya said...[Reply to comment]

hoho tak takut lalu ladang gadong?

kakngah said...[Reply to comment]

macam nama keretapi.. :P

HaniCheLat said...[Reply to comment]

nak pegi jugak!!

HaniCheLat said...[Reply to comment]

eh, jap, kedai ni tengahari bukak tak?

azieazah said...[Reply to comment]

Harus seranggggggg...!

Siapalah Kita Untuk Diagungkan...

serisinisana said...[Reply to comment]

dulu masa duk PD, ni tempat yang wajib pegi bila time dapat gaji ... yang paling suka ketam 3 rasa campur telur,,,tp eolk pegi time takde org, sebab bila dah ramai, ketam tu dah mcm takde rasa dah...hehe

s.u.h.a said...[Reply to comment]

hoho. lapar2.

nur easy said...[Reply to comment]

seksinya sotong goreng tu.. sedap nampak

Ann Huda said...[Reply to comment]

Wak La dah pernah pegi ke tak agak2 nye ya.. Buleh minta dia tunjuk jalan. Kita ni kan tau 'deripe' aje tp buta jln.

Daddy Ziyyad said...[Reply to comment]

saya pernah makan kat situ juga.
tapi selalunya ke Bagan Lalang Seaview Restoren tu..

Betul..kebanyakkan resturant kat situ dah byk sediakan surau yang 'sempurna'..sebab selalunya kita dtg dah dekat2 maghrib kan

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Mas
lain kali jangan degil² ye, hehehe

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@DrSinga
tambah? tak kata campur?

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@AzeedA
hai, salam kenal!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Chik Att
banyak abu... shhh!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@gadisBunga
haah, tak berenti di terengganu

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@tasekM
aku pun syak juga... tapi, dia memang pedas! dia ketuk lada kecik!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Jasfyra
kita pulak aim nak pegi hm bagan lepas ni... tak tau la orang nak layan ke tak :)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@sharEna
percaya je cakap kita eh? kalau tetiba awak rasa tak sedap macam mana? hehe... takut kena saman bagi review palsu!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@- GC -
isi dia lembuuuuttt, ooh sungguh menusuk kalbu

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@h4ni3
lepas balik kerja berdezup ke sana, 1 day before public holiday...

kita dah baca review awak 3-4 kali sebelum pergi! haha semangat tak?

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@amirah
signboard patut tukar gambar chuggington

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@PertMuffin
tu senandung semalam laa

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@ciketon fazya
tak perasan signifikasinya sampai dah lepas, hehe... cam, ladang gadong? mana aku pernah dengar ek?

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@kakngah
malaysia punya kita tak pernah naik, senandung malam kat itali pernah, syok tidur :)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@HaniCheLat
mari la mari (to tune lagu pergi mengundi)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@HaniCheLat
eh alamak lupa letak business hour... dia start petang, >>5.30-6 kot

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@azieazah
serang bawak duit ye kak, jangan bawak parang... dan makan seafood baik² kaki tu gatal balik! haha ;)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@serisinisana
pd dekat ye dengan bagan lalang? kat pd seafood tak berapa famous kan...

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@s.u.h.a
makan lorr

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@nur easy
seksi ke? hehe... dia meliurkan, bukan menggiurkan :)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Ann Huda
bakal perantin yang terer jalan tu... jom le! jom le!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Daddy Ziyyad
nampak juga restoran tu, tapi tak banyak review kat net, and tak ramai orang... jadi macam ngeri² sikit nak cuba

miloais said...[Reply to comment]

tak berkelah kat ladong gadong kerrr???
hahahaha

iols paling suker
sotong goreng tepung itew!!!
sedapnya dapat ratah kan????

Uncle said...[Reply to comment]

kat belah2 ampang tak dak ka?

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@miloais
apa nak ditengok kat ladang tu, siap nak piknik pulak? haha :p

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Uncle
ampang takde laut, tak dapat la seafood fresh²

Ku Tak Sempurna said...[Reply to comment]

hati2 klasifikasikan restoran... klu A+ , bole siarkan... klu yg fail tu, errr... jgn cobak2 klu takde duit juta2 dlm bank

hihihi. tak terbayar saman nanti

ashley said...[Reply to comment]

Aku sokong tang SURAU tu...dan TOILET juga..sebab senangkan kalau nak berbuka puasa ke, nak pi makan sebelum maghrib ke, nak sakit perut ke..
Tiada rasa sangsi lagi was was..

Aku said...[Reply to comment]

Aku dari dulu lagi nak tanya tapi segan...

Memang hari-hari ko makan macam ni ek?

J@J@ / Bini The Rock said...[Reply to comment]

tu la tuh! kekadang ada sesetengah tpt tu..toilet pulak mcm 5 taun tak bercuci.
naik kembang tekak bila dah puas makan2..rasa nak ter..

bluwekkkkkkkkk

Wan said...[Reply to comment]

memang A++!! feberet restoran gak nih!
dah lama tak g, sampaikan signage pon dah tukar baru! HUwaaaa!! :(

DeLancrettLurpak said...[Reply to comment]

Kite tadi nak buat sambal sotong.. terpaksa cancel la kot, nampak sotong korang ituuuuu!!!!

makcikkantin said...[Reply to comment]

makcik siang hari ni sibuk ukur jalan & melawat kawasan......so dah malam barulah nak "bersenandung"......terus jadi lapar tgk (esp) sotong goreng tepung tu....tapi dah malam sgt, arwah mak kata tak leh mkn malam, nanti gumuk cam kucing tu....

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Ku Tak Sempurna
kat sini tak dizahirkan kalau klasifikasi B, C atau D... sila pandai² menilai sendiri kalau takde perkataan "sedap" "lazat" "nak pengsan"...

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@ashley
kita boleh tau kan toilet yang dikotorkan pelanggan lain (masih boleh diterima), dengan toilet yang memang tak dimaintain tuan tanah (fail)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Aku hahaha, sopan je gaya bertanya ek? mana adaaa! kalau makan macam ni hari² lepas 2 minggu koma... sila rujuk nota pada profail, tu exaggeration tapi 75% benar

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@J@J@ / Bini The Rock
kalau kedai pun rupa separa², takyah la nak gi toilet dia kecuali dah betul² nak terkucil

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Wan
bila balik malaysia lagi? masuk senarai lah ni...

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@DeLancrettLurpak
kita masih tak reti buat sotong goreng tepung sendiri, hehe

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@makcikkantin
kalau sekali sebulan terlajak makan malam² takpe kot makcik, kalau tiap² hari dalam sebulan, tahun depan masuk biggest loser, heh heh heh :)

syairaa said...[Reply to comment]

ohh.. kedai ni mmg 2X seminggu kami pergi..kdg2 blk keja pn trus ke senandung..

menu kami hari2 SOTONG TEPUNG, pari bakar,siakap bakar & nescafe tarik..ape yg you komen semua pn betul! nasik lemak dia pn ok. cume surau tu selalu je berpasir..almaklum, tepi laut..

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@syairaa
2 kali seminggu? waaaah, jelesss!

Al-Scheira said...[Reply to comment]

yeah...restoren ni sgt best...slalu gak g..best2!

hantumakan said...[Reply to comment]

weh, ini adalah restoran yg akan aku pergi jika ke bagan lalang, lalalalalalalaaa.. :), since 12 years ago

mamat said...[Reply to comment]

thanx kpd sesiapa yg pnah dtg sini......

Anonymous said...[Reply to comment]

brader kdai ni sombong nk mampos..ble perempuan yg call bkn maen lg lemah lembutnya..tp ble aku yg call nk xnk layan...mcm ni ke sikap orang kita??jgn igt kte maju xblh jatuh!!!