Wednesday, 16 February 2011

Restoran Murtabak Singapura


Restoran Murtabak Singapura
Jalan 15/1B, Seksyen 15, BBB
Sebelah Galaxy Futsal

Koordinat:
E 101 degree 46' 3.4"
N 02 degree 56' 3.2"

Klik untuk besarkan peta

Dagingnya berempah, salut dengan telur
Sangat sedap dan memang berbeza dari yang biasa jual kat kedai mamak atau pasar² lambak

Kuah

Ini 2 lapis, $8 kalau tak salah
Kalau yang 3 lapis lagi besar dan lagi kaw, boleh makan 3-4 orang

Dan, istimewa hari ini: 5 pengomen pertama bolehlah meninggalkan alamat pos (atau e-mel) kerana saya ingin mengirimkan sesuatu

Bukan nak kasi murtabak, tapi, hehe :)

94 perut lapar:

bujal X said...[Reply to comment]

wee..haha..

bujal X said...[Reply to comment]

nak bolot sampai no 5 boleh?

apis585 said...[Reply to comment]

Sama rasa cam yang kat sblah petronas tjg agas tu x?
Wahhh saya pengomen pertama ke? Dapat adiah ke??? Heheheh...carik2 alamat emel kucingoren xjmpa lah...
mine apis585[at]gmail[dot]com

Samudera Tinta said...[Reply to comment]

Puan KOG,

Yang ni bukan kedai dekat dengan Sekolah Agama Lepai (area pasar malam Shell) kan? Kuahnya mcm sama je. Sodapp !!

Soraya Zainal said...[Reply to comment]

kite selalu makan kat kedai yg same kan kak? silap2 kite penah jumpe tp x kenal sbb masing2 khusyuk ngadap murtabak :P

miszsuraya [at] gmail [dot] com

ciketon fazya said...[Reply to comment]

klau ke enam boleh.. bujal ambik 2 portion tu..

Ayu said...[Reply to comment]

Alamak dah terlepas lah.. kita no 6..ya..hehe..

Ayu said...[Reply to comment]

uish lambat tekan click 7 lah pulak..hahah

ciketon fazya said...[Reply to comment]

cop komen sebenar.. err bukan komen soalan sebnar

murtabak singapore = murtabak raja tak?

awal penah makan murtabak singapore taman pasifik kampung istana tak?

sedap!

Chik Att said...[Reply to comment]

waaa.... lambat ... bujal dapat 2....

h a n i e said...[Reply to comment]

tak kireeee...nak jugak adiahhhh.. :P

Aku said...[Reply to comment]

Ahh... aku lelaki gagal.

Mungkin aku dilahirkan untuk gagal merebut tuah darimu... tak apa lah, sering gagal menjadi biasa.

isk isk..

Psyche said...[Reply to comment]

(tak kesah tak dapat no 5 pon..)

ciketon: favorite saya itu Murtabak Noor Taman Pasifik! Yummeh! Kalau bawak balik sini, bagi frozen, dan reheat balik pun, MAINTAIN sedap okeh!

in case KOG tukar syarat (15 pengomen teratas), jom ciketon, kite belanja KOG Murtabak Taman Pasifik! he he he.

CatlinaFly said...[Reply to comment]

alamak missed dah...sedapnye murtabak tu..baru pas mkn nasi goreng tapi dah rsa lapor semula nih haha

catz said...[Reply to comment]

eh..ada ek kedai macam ni kat bangI??
apesal aku now macam ketinggalan zaman bab2 kedai makan sedap nih ek???ek?
iskkkk

Kazaztan Team said...[Reply to comment]

wah...wah...harus menghadirkan diri di sana...

Daddy Ziyyad said...[Reply to comment]

Ya, saya tahu kedai ini!!!
Baru lalu depan kedai ini, semalam!

Dan, ya..saya gagal dapat tempat 5 terbaik..~huhu

Aliza said...[Reply to comment]

murtabak mcm besar giler...
eh eh... KOG pun dah kasik insentif? syabas!! :-)

gadisBunga said...[Reply to comment]

cis. aku lapar dan terlambat.

bujal!!!!

Ainonymous said...[Reply to comment]

alaaaa terlambat...xde rezeki..btw, murtabak singapore kt tjg agas muo tu pon sedap!

sharEna said...[Reply to comment]

cisss..dah telambat nk jd top 5 pengomen. sadisss -__-

cam sedap jer murtabak nie. weekend nie leh ajak habi. yahooo!! =)

tasekM said...[Reply to comment]

aku pengomen ke22 tapi aku nk gak bg alamat. tak kira!



.

J@J@ / Bini The Rock said...[Reply to comment]

alamakkk..saya sudah yg ke 23.

chaittt!!

nmpk sedap betol murtabak tu. Saya salu pekena kat Benteng, peserai je klu teringin nak mkn murtabak s'pore.

xq

rezeki said...[Reply to comment]

kog

kat tg agas muar ada sebuah restoran murtabak singapore tu, tapi last makan tahun lps, out rasanya berbanding dulu hehehe

byk tepung dari dagingnya

di Kg. Melayu ,JB sampai sekarang rasa murtabaknya masih maintain walau harganya dah berkali2 naik

Lya Colours said...[Reply to comment]

aalah lagi jauh ni maka tak dapek lah hadiah sesuatu itu

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@bujal X
kamu sewa je la spot no1 tu... 1 hari singgit

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@bujal X
lupakan... ni kira kepala, bukan kira komen :p

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@apis585
haah, lupa tepek e-melnya, haha

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Samudera Tinta
ooo tu seksyen 16, ni seksyen 15... kat 16 pun ada murtabak singapura juga ye?

cik samudera nanti e-melkan alamat, ok

miloais said...[Reply to comment]

nak nangis sebab iols lambat banget
uwaaaaaaaaaaa!~

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Soraya Zainal
takyah pandang kanan kiri, customer lain tu bukan belanja kita, kan? hehe

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@ciketon fazya
awak no5 sebab bujal ngelat, jap kita e-mel awak

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Ayu
kak ayu kalau no5 pun disqualified tau, sebab small print kata 5 pengomen pertama beralamat di malaysia, hehehe

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Ayu
kena taip laju² lain kali, haha

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@ciketon fazya
kita macam dah lama tak makan murtabak raja, dah tak ingat macam mana, hehe... eh lain kot rasa dia

taman pasifik kampung istana ada murtabak singapore? apasal kita tak tau? tolong cerita lagi, pleaaassse!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Chik Att
chik att! jap kita komen kat blog chik att lah naa!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@h a n i e
kesian awak... gi makan nasi ayam singapore buat mengubat hati :)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Aku
weekend sok gi mancing la, sambil pikirkan kifarah apa menyebabkan ko selalu gagal, hehe

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Psyche
kita tak tau kat cerita murtabak noor kat taman pasifik tu! uhuk! (malu jap jadi orang batu pahat yang tak tau tempat makan kat batu pahat)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@CatlinaFly
saya pulak sentiasa lapor!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@catz
ko asik gi minum es teller kat indonesia je kot? hehe

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Kazaztan Team
haha, teringat pulak cikgu ambik kedatangan time sekolah dulu... "siapa tak datang?" macam mana la orang tak datang tu nak menjawab

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Daddy Ziyyad
awak kena menuntut ilmu dari bujal

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Aliza
haha, sikit aje... and nak buat contest² malas, jadi siapa cepat dia dapat lah

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@gadisBunga
ko lambat, ko nak salahkan bujal plak ye? hahaha

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Ainonymous
haah, tapi dah lama tak singgah, kalau kita lalu macam selalu tutup je

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@sharEna
kita pun tengah pikir nak makan mana weekend ni, nak buat list!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@tasekM
bagi je la kot² aku ada benda lebih nak kasi kan? aku tak stalk depan rumah ko punya ;)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@J@J@ / Bini The Rock
yang kat benteng tu gerai no berapa ek? kalau gi situ asik terkam matsah je, tak pandang ke lain

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@rezeki
dah pernah cerita dulu tu... saya pun dah lama tak singgah situ, pekerja dia tak friendly, muka moncooong memanjang

http://kucingorengemok.blogspot.com/2009/03/murtabak-singapura.html

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Lya Colours
nak tau tak, kita asik teringat karipap mini kat blog awak tu! huhu... ada jugak aku orda karang (berkata² pada diri sendiri)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@miloais
eleh, baru dapat tupperware hari tu kan? cukup la tuuu :p

kakpah said...[Reply to comment]

setiap kali lau nampak restoren ni tapi tak pernah pegi. sedap ek.. nanti bolehlah cuba.

.:nhalilah:. said...[Reply to comment]

alaaaa... kite pengomen yg ke berape nih?? ke lima puluh kot.. terlepas sudaa..

J@J@ / Bini The Rock said...[Reply to comment]

KOG :

mat sah sblh kanan kan...
dia belah kiri dekat nak ujung2 sana. ahh..senang kata dekat2 nak ke surau lah!

makcikkantin said...[Reply to comment]

alaaaaa, kalu ikut kan kat tpt komen tu makcik yang ke 55...errrr lima ada dua kali lagi...tak elijibel ke?...atau buanglah satu yg bujal tu.....:)) hantaq mai murtabak frozen pon tak pa.....

Sari Yusa Ibrahim said...[Reply to comment]

melepas lak

MULAN said...[Reply to comment]

aarrgghh... miss sooru dah.. lewat pulak ni.. terer sungguh mr bujal tu.. hehee..

- GC - said...[Reply to comment]

knp bujap selalu komen awal2

cikceriacorner said...[Reply to comment]

wow...bestnye...lapau la plak..heheh

Mas said...[Reply to comment]

wahhhh..sedappnya murtabak....
mas suka....

DeLancrettLurpak said...[Reply to comment]

tak aci!!! time zone lain!!! bujal tamak!! hehehhe

Anonymous said...[Reply to comment]

yang kat benteng tuh kan abah suka beli. ko nih tatau pape tau. - ah poh

geraugebang said...[Reply to comment]

sangat-sangat sedap...tanya tuan punya kedai tu, bila nak bukak kedai area shah alam, kota damansara ker...kan senang orang Johor nak makan.

Kaseh said...[Reply to comment]

yg dkt dpn pos office tu pun sedap kan..biasa mkn kat situ..

Samudera Tinta said...[Reply to comment]

Puan KOG,

Ya, di Seksyen 16 tu ada satu kedai. kedai kat hujung skali depan Sek Agama Lepai. Situ dia punya murtabak singapore boleh tahan jugak. Kuahnya mcm sama mcm kedai di atas. hehe..

Saya tak dapat detect emel puan.

Emel saya;

go_kimone[at]yahoo[dot]com

Ibu n Abah said...[Reply to comment]

KOG...
thank you...
nak terus kesana...
ada lagu special untuk U...

DrSinga said...[Reply to comment]

Puan Ciketon !!
Saya bangkang Murtabak Raja = dengan Murtabak Singapore !!
.
.

DrSinga said...[Reply to comment]

Puan ,
saya kawan awak kannnn...
* kedip2 mata*

:)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@kakpah
dia macam memanggil² je kat tepi tu kan

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@.:nhalilah:.
kalau boleh nak kasi semua kawan² something... tapi, lain kali insyaallah, doakan la saya murah rezeki ;)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@J@J@ / Bini The Rock
hello beb, aku mana tau surau kat mana, aku solat kat rumah je, haha... tapi takpe, kalau ada masa insyaallah akan dicari, tq!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@makcikkantin
haha pandai trick makcik ya! 5 dua kali nak hadiah... lain kali na, kalau saya ada rezeki nak kongsi²

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Sari Yusa Ibrahim
ngeheee, ala takyah nak rebut², bukan kasi emas 10 kilo pun, hehe

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@MULAN
lain kali kita buat macam ni kena kata, bujal tak dibenarkan! haha >:)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@- GC -
takde orang gi bayor cukai tanah awal² pagi agaknya, hihi

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@cikceriacorner
kita pun lapor tengok gambor yang kita letak sendiri!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Mas
cuba la buat, nanti kita boleh ngendap kat blog awak pulak

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@DeLancrettLurpak
haha, lain kali (macam la selalu no nak buat giveaways) kita publish entri ikut time zone awak eh ;)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Ah Poh
fine, belikan anak bungsu jek... tak pernah belikan kita, ok :p

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@geraugebang
yang ni akak tak nak kata, 'mak kita buat lagi sedap'? ;p

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Kaseh
nanti kita cekidaut

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Samudera Tinta
saya jumpa emel samudera_tinta tu kat blog profile, heh heh

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Ibu n Abah
akak tak aci tau, ofis hour akak syok, boleh jjcm serata bangi!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@DrSinga
ni apasal nak bangkang² ni? jangan jadikan persengketaan negeri isu politik ;p

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@DrSinga
puan yang saya ke? kawan... la jugak ;)

ciketon fazya said...[Reply to comment]

puan dr singa, tu kar persamaan jawapan.. tapi persamaan tu sebagai soalan..

sama kah kedua2 entiti itu?

sbb baru sekali je makan murtabak raja kat bangi..

selalunya layan murtabak singapore retoran mat noor tu (KOG kite tak berniat stress kan awak yeh)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@ciketon fazya
kita pun tak paham si singa tu cerita apa, heh

dah tau, dah tau- murtabak raja tu kandungan telur dia tak sebanyak (dan semenonjol) murtabak singapore; raja lagi tebal dan padat (or sebab kita beli yang dalam kotak), singapore punya melambak, lebor

dah tau, dah tau- murtabak noor tu tepi jalan je kan? ngala bp mall? awak cakap kampung istana, kita terbayang kampung merdeka, patut la den poneng! :p

ashley said...[Reply to comment]

kenapakah saya tidak merasa keenakan di kedai ini...
ooooooh mungkin agak SLOW and STEADY layanannya...
oooooh mungkin kerana perutku tidak boleh menunggu lama..
hehehe

Gurindam Jiwa said...[Reply to comment]

Melepas...

aliapeng said...[Reply to comment]

baru tgk review restoran ni td kat jjcm tv3...terasa sgt nak p..nak mkn murtabak...

Ayu said...[Reply to comment]

salam KOG...leh tak bg direction nak ke restoran murtabak s'pore ni? dah google tp tak dpt full direction.enterence dia dekat dgn NIOSH ke?

nnti tlg email ayu ye kak...ayu_61279@yahoo.com.thanks!

Anonymous said...[Reply to comment]

Salam,
Saya just surf cari alamat Restoran Murtabak Singapore, tapi tak jumpa la. Boleh tak sapa2 yang baik hati tlg email saya alamat..boleh cari pakai GPS.saya ni mmg buta jalan skit.thanks..
badrie2004@yahoo.com

zidah mdtahir said...[Reply to comment]

salam KOG. first time komen kat cni. sblom ni tinjau2 je.hehe.. sy dah try murtabak ni. tak berapa kick la rase dia. harga pon boleh tahan ek. sy bagi 3/5 bintang..heee