Wednesday, 29 December 2010

Buah pelam


Duluuu, Akak pernah cerita pasal buah pelam kat kebun dia yang berekar²
Saya pun terpanggil nak menyelongkor gambar² lama
Dan cari gambar buah pelam depan rumah abah

Maka buat julung² kalinya
Dipersembahkan penampilan khas KOG versi bonsai di blog ini ---

Muka tak ikhlas kena paksa nyangkung bawah pokok pelam
Sebab abah nak ambik gambar buah pelam dia yang masak bergayut²

Laman rumah dah disimen 3/4 bahagian, tapi kawasan pokok pelam ni ada lagi
Cuma dah diganti dengan pokok lada kecik dalam pasu

Dah, tak payah request nak tengok gambar saya nyangkung peluk pasu pulak, tak kuasa! :p

64 perut lapar:

Daddy Ziyyad said...[Reply to comment]

1sttttt...:)

Daddy Ziyyad said...[Reply to comment]

umur berapa masa tu? tahun bila tu? ngeeeee

linahilmin said...[Reply to comment]

Skrg mesti lawa KOG ni, dulu pun rambut dah ala2 model... Guna jari pun bolehhh!

Aliza said...[Reply to comment]

ahahaha... apa salahnyer tepek gambar nyangkung pegang pasu plak??? ok aper.... ;-)

fifi said...[Reply to comment]

kak, minggu ni ada jemputan modelling lg ke?

kakcik said...[Reply to comment]

Pokok mangga depan rumah kakcik pun dah kena tebang. :(

h a n i e said...[Reply to comment]

gmbr dulu2..tak tepi pokok, mesti celah2 pokok bunga..kan..hahahah

Beattey said...[Reply to comment]

seyes...

sebijik sebijon muka anak sedara den...

siti mariam....

sila tunjuk gambar sekarang untuk membayangkan anak sedara saya 20 tahun lagi...

anuarsalleh said...[Reply to comment]

Sungguh bonsai dan rambut ala Sunsilk tapi versi masam ;p ingatkan rumah Perlis tadi. Time ni buai kat luo kan? ke? ek?
Oh, kat sini ada main FIRST² jugak eh? ekeke...fufular lah KOG ni smpai berebut nak jadi FIRST...

Tijah said...[Reply to comment]

eeee. comel je kog ghopernyer ekkk?

sharEna said...[Reply to comment]

KOG time kecik2 ke tue?

keh kehh...

ape motif ntah ketawa... =p

hana said...[Reply to comment]

sila bayangkan aku pula yg nyangkung bawah pelam tuh.. tapi versi ikhlas lah! sbb aku sgt2 ikhlas di kala ini untuk makan pelam.. tak kesah la nyangkung pong nyangkung lah! hahaaa

ciketon fazya said...[Reply to comment]

rambut tu pakai topi keledar mesti takde kesan punya...

catz said...[Reply to comment]

Muka tak ikhlas kena paksa nyangkung bawah pokok pelam
Sebab abah nak ambik gambar buah pelam dia yang masak bergayut²---> apa kaitan ko dgn buah pelam sampai nak amik gambor pelam ko kena nyangkung situ?
adakah akan meng-enhance ghopa buah pelam itu? hiksss.

afendi ariff said...[Reply to comment]

kembar pelam ke ko nih?
heh....

Kazaztan Team said...[Reply to comment]

wah rambut..mayang mengurai...

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Daddy Ziyyad
wah, meneruskan perjuangan bujal nampaknya!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Daddy Ziyyad
tu soalan taktik nak tau saya berapa tahun sekarang kan? pass! next question... :p

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@linahilmin
sekali pandang 'guna jari pun boleh', 2 kali pandang melekit!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Aliza
takut pasu tak boleh cover jisim asal, hahaha

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@fifi
nak hujung² tahun ni akak busy jemputan sana sini, dik! :p

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@kakcik
sayang kan kak...

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@h a n i e
dulu takleh nak delete² macam sekarang, kena cari latar yang paling cantik lah, hehe

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Beattey
ngeee, malu! siti mariam? sucinya nama... macam tak sesuai je kenakan ngan muka kita, hihi :)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@anuarsalleh
ada gambar tengah main buai dengan awak, anip, ajip, abang din.. perlukah ditepek di sini juga?

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Tijah
ko ingat aku rupa tak-comel macam mana jah? :p

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@sharEna
taaahhh, sampai hati awak ketawakan kita... penat kita nyangkung tau

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@hana
hahhaa, anak kelek sekali ke, letak tepi? pelam jepun sedap tak?

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@ciketon fazya
weh, tak main la pakai topi keledar, pakai skaf ikat kat dagu macam jackie onasis je!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@catz
cantik la pelam tu kalau aku dok situ, chehhh :p

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@afendi ariff
kakakakaaa... misteri alam mistik, lahir bersama segugus buah pelam

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Kazaztan Team
dulu mayang mengurai, sekarang kusut masai (pantun 2 kerat) hehe :)

makdara TERdiva said...[Reply to comment]

wewittt..ini namanye memori buah pelam.. :)

makcikkantin said...[Reply to comment]

Comey kog...errrr nape kemarin dulu masa kat curve, mck tengok satu minah ni kat dlm satu kedai jeans...teringatkan kog?
Adakah anda di situ?

gadisBunga said...[Reply to comment]

penampilan sulung KOG.

wiwit! :D

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@makdara TERdiva
memori buah pelam, nyanyian headwind... juara juara lagu 1985

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@makcikkantin
rasanya dah lebih 2 tahun saya tak pergi curve, sunway giza ada la, tapi tak masuk kedai jeans, hehe

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@gadisBunga
takleh tunjuk muka selalu, over-exposed nanti takut kena culik! kah kah! :)

PertMuffin said...[Reply to comment]

kog, ngko bela rambut panjang mmg ikhlas ke sebab terpaksa?
dulu masa kecik2 baya2 ko dalam gambau tu, kat sekolah aku ada cikgu tu suka murid rambut panjang. sapa rambut paling panjang dia bagi duit dengan minyak zamzam warna hijau tu..maka berlumba2lah budak pompuan bela rambut panjang termasuk aku. merasa la 2 kali dapat duit singgit dengan minyak zam2 sebotol..

cikceriacorner said...[Reply to comment]

bestnye buah pelam..:)

Seri said...[Reply to comment]

comelnya

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@PertMuffin
tah la, tak ingat sendiri nak ke, mak yang rasa comel! tapi juga adalah hasil dicurah minyak zam² kaler hijau hari² sampai melekit!

ps: berita baik, ah poh kata insyaallah hati unta sesat ada lebih, sila e-mel alamat kamu ke [nama blog ini]@gmail.com :)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@cikceriacorner
tengah tak boleh makan, batuukkk!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Seri
budak comel ke, pelam comel? heheee :)

- GC - said...[Reply to comment]

sedapnya kerabu pelam yang mak buat.memang terbaekkk...!!

PINATBATE said...[Reply to comment]

alololorrr comelnyaaa....sekarang tenteww lebih comel kan..kan..kan..

mokjadeandell said...[Reply to comment]

Kenapa ya bila bernostalgia mesti bersangkutan pokok mempelam....nanti nak upload gambar pokok mempelam dulu dulu ...banyak ceritanya.

h4ni3 said...[Reply to comment]

comelnyaaaaaaa pelam yg kat belakang tu
kekekkeke... larikks

amirah said...[Reply to comment]

lahai..comelnya model pelam ni..

Ribbon Clown said...[Reply to comment]

nanti nak potoshopkan gambar model ni jadik dewasa hahaha [desperate nk tgk KOG hahaaha]

BonekadalamChermin said...[Reply to comment]

itudiaaaaaaaaaaa!!!

wallaweiiiiiiiii

Chik Att said...[Reply to comment]

Siapa yang comel ....
pelam ka KOG .....

Kat kg CA ... ada ladang pelam chokanan .... nanti nak pi ambik gambaq ..... nak tayang gak....

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@- GC -
oiii, batuk jangan makan pelam, nanti lambat baik!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@PINATBATE
oh sekarang tak terkata comelnya, tu yang tak berani letak gambar kat blog, haha

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@mokjadeandell
orang zaman dulu takde I-city... pusing² bergambar kat pokok pelam je

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@h4ni3
tak kawan! :p

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@amirah
nasib baik cakap model yang comel, bukan buah pelamnya

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Ribbon Clown
buat penat je nak photoshop bagai, baik awak buat biskut sebotol pos kat kita...

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@BonekadalamChermin
ehem, ehem... (blush, blush dan lari nyorok balik pasu)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Chik Att
huihh, syok chokanan tu... jom kita buat siri NOSTALGIA PELAM! :)

HaniCheLat said...[Reply to comment]

comel!:-)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@HaniCheLat
comel ke, comot?

Ibu n Abah said...[Reply to comment]

Ala.. tomei..tomei nya...
ada budak kiut nyankung tepi pokok pelam...
Wah! KOG dah berani tunjuk gambar masa tecik2 yer...
Thank you thank you...
comei sungguh.....
Tumpang tanya,
pokok mangga you berapa ekar???

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@Ibu n Abah
tu orang tak tengok gambar budak bergayut kat dahan pokok ceri kan kak, kalau tengok mesti ramai yang masuk minang, haha

pokok pelam bapak kita 1 ekor aje! ;)