Tuesday, 9 November 2010

Pantun


Tak nak yang ini

Nak yang ini

Tinggi² si matahari
Anak kerbau mati tertambat
Sudah lama hamba mencari
Sampai kini belum pun dapat

(Mamak salah ambik order, grrr)

38 perut lapar:

miloais said...[Reply to comment]

sedap eh 3 layer tea ni????

ciketon fazya said...[Reply to comment]

kite rasa teh ni macam cendol..

dan ia manis... kalau nak minum kena angkat sket straw kenakan kat gula sipi2 je..

tu mintak kat laki n dia ajar minum gitu

Rozita said...[Reply to comment]

apa yg ko idamkan agaknya?

tasekM said...[Reply to comment]

anak katak celah batu,
mamak mmg selalu gituuuuuuuuu.....




.

h a n i e said...[Reply to comment]

ni bukan kalo kopi..org panggil kopi dangdut tu ke..
celah mana yg dangdutnye tak tau la
hahaha

Ku Tak Sempurna said...[Reply to comment]

tinggi2 si matahari
anak kerbau mati tertambat
sape suruh cari
lain kali sendiri buat


:P

amirah said...[Reply to comment]

tinggi2 si matahari
anak kerbau mati tertambat
lahai siannya si meow sorang ni..
kalo mamak sengal, kat KFC ada jual belila cepat..

bujal X said...[Reply to comment]

makcik nak resepi?

meh bujal ajar :

bahans :

gula kabung

susu sejat/susu segar/susu lembu

teh

kaedah :

masak gula kabung hingga cair,pastu masuk kan ais dahulu dalam gelas besar.seterusnya mari kita melapis~masukkan gula kabung yang telah sejuk sebagai lapisan pertama,kemudian diikuti susu dan diakhiri dengan teh.sebelum diniqmati,ambil gambar terlebih dahulu~panggil jiran tetangga dan riak lah dihadapan mereka.sebab diorang mesti jeles punya~haha~~

*bujal pun tau masak la~

Uncle said...[Reply to comment]

mamak tu illegal....baru sampai tu....sama macam uncle lah, tadi mintak teh tarik pun mamak tu tak paham!

rezeki said...[Reply to comment]

kog

ni jawab kena pantun juga ya

anak mamak mendayung perahu
sambil mendayung bersukaria
tertelan pulak anak berudu

ni pantun 6 kerat
kau sambung jelah KOG hehehe

en_me said...[Reply to comment]

pantun la fulakks.. ahaks

Chik Att said...[Reply to comment]

nak pantun gak ...

pen merah , pen biru ..
memang dah haru biru ...

pat pat siku lipat ...
kalau tak dapat ... koo jadi lepatt ..

ok ... kaaaa

Ayu said...[Reply to comment]

Pun tak pernah mendapat. Sebab tak pernah teringat nak order. ;p Tapi ramai yang bagi feedback nih - "manis gileee!!"

kakpah said...[Reply to comment]

camana nk buat tu ha? kena ada skill tu

makdara TERdiva said...[Reply to comment]

kalau salah tp sedap x pe..jgn salah lepastu tawar..pahit & yg sewaktu dengannya..geram okeh!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Miloais - entah, tapi rupa dia cantik, hehe


Ciketon - ooo gitu ka? main layang main wau, belum cuba belum taw! ;)


Rozita - teh 3 lapis la

DrSinga said...[Reply to comment]

choppppppp....
yang last tu mangkuk kah??

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Tas -
anak burung atas dahan
tu yang aku tak tahan!


Hanie - haa yang dangdut tu la... pasni buat kopi redbox pulak


Kutak -
tinggi² si matahari
anak kerbau mati lemas
memang la kena cari
aku kan pemalas :p

MamaFaMi said...[Reply to comment]

Hari dah siang, tinggilah matahari
Elok sangat kalau sidai baju
Macam mana nak dapat apa yang dicari
Mamak mana reti buat air lagu tu..

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Amirah -
pecah kaca pecah botol
buah keranji dalam perahu
betul betul betul
akan kuturut katamu itu
(pantun unsur upin-ipin) ;)


Bujal - oh terima kasih atas ilmu yang dicurahkan, jap balik rumah aku terai


Uncle - wah kalau teh tarik pun tak paham, tu dah akta merbahaya tu uncle!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Rezeki - anak mamak tak tercekik ke? malas jawab pantun pak itam sebab main ngelat, dia yang jual dia beli sendiri! haha


En-me - hahaha, syekali syekala


Chik Att -
pat² siku chik att
mamak nak kena sebat!


Ayu - tu pun teringat sebab ada gambar atas meja tu, dah TUNJUK kat mamak, "nak macam ni" pun boleh tak paham... :|

Ibu n Abah said...[Reply to comment]

KOG..
Adik pada suami kenalkan ada suami teh 3 layer.. lepas tu suami akak pulak kenalkan pada akak teh 3 layer... (sajalah nak panjangkan ayat...)
rasanya hmmmmm.. memang sedapppp.

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Kakpah - tu ha bujal ajar, kena tuang 1-1, tak ke tercampur gak nanti ek?


Makdara - sedap je, tapi sedikit keciwa... malas komplen takut mamak hangin pi ludah dalam gelas, haha


DrSinga - haiyaaa, itu gambar loor


Mamafami -
pen merah pen biru
dia tak reti? i mana tahuuu! :)

sahromnasrudin said...[Reply to comment]

saya suka teh o ais limau..sedapnya kalau dpt minum skrg huhuhuhuh

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Akak - bikin jejes air liur je tau akak ni


Sahrom - betul, tu air penanda aras, kalau restoran buat teh o ais/teh o ais limau pun tak sedap, memang agak musykil nak rasa benda lain kat situ >:)

e.l.i.s.s.m.i.e said...[Reply to comment]

x pernah try lagik.mcm tak best ajer letak gula merah dalam air :P

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Eliss - balance kena betul kot, kalau terlebih kang manis (buat dulu cantik², ambik gambar, time nak minum adjust balik, har har) ;)

gadisBunga said...[Reply to comment]

kat ciken rice shop punye 3 layer tea sedapppp!

penah try buat sendiri kt umah tapi tak jadi.

GaDis CoMeL said...[Reply to comment]

ni kopi janda kot..

azieazah said...[Reply to comment]

Salah hantar order? Soh mamak tu minum sendiri. U lak masuk dapur bancuh sendirik...! hehehehe

bujal X said...[Reply to comment]

makcik,

bujal lupa nak pesan~~pastikan ais dimasukkan dahulu~kalau masuk kemudian jadi tak belapis~~da carca marba~~

ismay said...[Reply to comment]

sedappp

kucingorengemok said...[Reply to comment]

GB - ye ke? alaa, nanti terjebak makan nasik pulak


Com - mandai je ek tukar nama dia


Azieazah - hihi, tak pernah masuk daput mamak, malu malan rasanya


Bujal - ooo ye jugak tu, kang cempak ais last, terus jadi cendol, tq tq


Ismay - yup :)

Ismail Fitry said...[Reply to comment]

Nanti balik Malaysia pasti akan aku order!

Faisal Zakaria said...[Reply to comment]

macam ku kenal table top tersebut. adakah ia terletak dikalangan bintang-bintang?

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Ismail - buat je, tu bujal kasi resepi, cuma kena ada stok gula melaka lah

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Faisal - ya, betul! :)

Faisal Zakaria said...[Reply to comment]

tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula tempat minum teh dan memakan thosai.