Wednesday, 16 June 2010

Kari kepala ikan


Restoran Salam
Sebelah Bintang, Sungai Chua, Kajang
Dah pernah cerita dulu

Macam tragik je kan gambar ni

Kuah tak cukup meladung

Selamat 3 Rejab yang indah!

27 perut lapar:

Budak Lurpak said...[Reply to comment]

erk! ngeri ku nengok ikan mu itu! gigi dia, ish, tak ingat2.. scaryyyy!!

Lya Colours said...[Reply to comment]

mak aaiii mmg rare ikan tuh
siap ade gigi lagi

fmina08 said...[Reply to comment]

tingat cite yg darma harun gosok gigi ikan tuh...sikit punye gileeee

HAMSINI said...[Reply to comment]

lapornya..............

kakcikseroja said...[Reply to comment]

Ayoooo.. dia punya gigi ada gosok ka?? :)

bujal X said...[Reply to comment]

kepala ikan tenggiri~~sodap~~

jangan makan banyak2 wo~~ble kena alzhmeir~~(betul ke eja ni?)

Beattey said...[Reply to comment]

jgn lupa gosok gigi ikan tu..dah berkarat...buat macam hamid masa nak masak ikan....(sikit punya gile)

Ismail Fitry said...[Reply to comment]

Kalau Pak Abu dapat ni...

Faizah Jaafar said...[Reply to comment]

lagi ngeri klu kedai hindu yg berselindung di sebalik jenama MAMAK.....

DrSinga said...[Reply to comment]

macam jos!!!

ckLah said...[Reply to comment]

Giginya......


Siapa nak makan siapa ni?
He..he..

lydiarahayumahmod said...[Reply to comment]

wah!!
area rumah kiter tu!!
;-)

kakpah said...[Reply to comment]

seriau plak aku tengok ikan ni. jari ko tak tekepit ke tang gigi tu..

tasekM said...[Reply to comment]

gigi ikan tu buat aku hilang selera... he he.

tapi daun pisang adalah menggoda.



.

ain said...[Reply to comment]

ngerinya tengok gigi ikan tuuu!!

aZizoL said...[Reply to comment]

mak aih besor nye kepala ikan..ngeri aku tgk!

@xiM said...[Reply to comment]

tengok kepala ikan macam tu mesti aku tak makan punya..scary!hahaaa

Nizam.Ariff said...[Reply to comment]

Tengok mulut ikan yg ternganga, mata terbeliak... aku syak ikan tu dipancung secara hidup2 masa hayatnya. Atau, ada pekerjaan yang dia tak sempat nak lunaskan sebelum dia mati... mengeram contohnya.

Ahhh! Trajisnya hidupnya. Sebenarnya, segala yang hidup memang trajis kesudahannya...

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Lurpak - penakut!


Lya - bukan semua ikan kari kepala ikan ada gigi ke?


Fmina - hamid yang gosok gigi ikan kot


Hamsini - kita pun!


Kakcik - mamak dah gosokkan


Bujal - oh ye ke? pengetahuan baru ni


Beattey - sambil berleter² seorang diri (si hamid, haha)


Ismail - kah kah kah... ye! aku teringat kisah pak abu, haruuu!


Faizah - makan kat rumah je lah

kucingorengemok said...[Reply to comment]

DrSinga - kalau jaws kita makan sirip dia


Cklah - gigi kasi kat kucing


Lydia - awak shopping kat bintang la ye?


Kakpah - selok dari belah lagi satu kak, hehe


Tas - ok aku makan kepala ikan, ko makan daun pisang ;)


Ain - lagi scary dari drakula kan


Azizol - untuk ko lain kali aku buat kari kepala ikan bilis, haha


@xim - bagus, tak luak ikan untuk aku


Nizam - mati beragan, kata orang, betul?

Ku Tak Sempurna said...[Reply to comment]

errr... kepala ikan apa ni??

.
.

mmg tragik..

NenekPenne said...[Reply to comment]

kalau dapat kepala ikan merah atau jenahak lagi feeel..

Jasmeen Home Delight said...[Reply to comment]

Akk kan..last week..ngidam kari kepala ikan lerr...sekalik dah cedok nasi beriani...nak amik ikan..sekalik tgk gigi ikan tu mcm piranha daaa (sejibik mcm ikan ko ni KOG)..trus tuko order..mee goreng mamak...muahahha..akk ghiso kot ada jari org ker tggl kt kepala ikan tu...

Lady Arween said...[Reply to comment]

Takut tengok..tapi rasa mesti sedap kan..harga berbaloi tak?

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Kutak - entah ek, kita fokus kat makannya je, heh


Nenek - tu la, tapi masa tu kepala-gigi ni je ada


Jasmeen - jangan takut kak, dia dah mati, tak gigit orang dah


Arween - baloi, memang tak mahal pun (tapi tak ingat berapa, hihi) :)

lemongrass said...[Reply to comment]

Hi KOG,
kalau I dapat makan kari kepala ikan ni (minus the gigi tajam, seram weh tengok) on banana leaf, for sure my craving will be satisfied kan :-).
Senyum panjang I lepas makan, hehehe

kucingorengemok said...[Reply to comment]

LG - setuju! senang buat sendiri (part kari tu), tapi daun pisang ada ke kat sana? :)