Friday, 5 March 2010

Restoran Baser

32, Jalan 5/1
Bandar Puteri Puchong
47100 Puchong
03 - 8060 4124

Seorang budak riang mengunjukkan tangan tanda gembira dibawa makan di restoran makanan Johor
setelah memandu ratusan batu dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur

Nasi ayam goreng

Silibus hari ini : nasi ayam goreng adalah sama sekali tidak sama dengan nasi goreng ayam. Nasi goreng ayam adalah nasi goreng yang disertakan dengan ayam, biasanya ayam goreng. Nasi ayam goreng adalah, seperti namanya dah terang² kata, nasi ayam yang digoreng. Lepas keluar dari kepompong Johor baru saya tahu orang tempat lain tak berapa faham konsep ni. Ia sering menjadi punca perbalahan di kedai makan. (Bukan aku la yang gaduh, tah sapa tah... - ayat tak nak ngaku).

Pada rasa, dah tentu la nasi ayam goreng lagi sedap sebab double the fat. Kan?

Ayam berlada

Mi goreng - uihh, sedap!

Sirap bandung soda dia sedikit terkucil dari landasan. Tapi selain dari tu, Baser mendapat rekomendasi tinggi sebab kena dengan selera saya. Pada sesiapa yang berminat, dia orang ada buat catering servis jugak. - - - Huwaaa. Tiba² teringat nasi ayam goreng sambal makcik warung kat Johor Jaya. Nangesss!

27 perut lapar:

fifi said...[Reply to comment]

royalti aku mana, pah..

Tijah said...[Reply to comment]

ya. saya akan pegi cuba...

paKLeE said...[Reply to comment]

adeh... mcm nak gi baser lah plak malam ni... :(

dila~noor said...[Reply to comment]

eh..basir name bapak kite..ngeh ngeh ngeh..
nampak gak kedai die kat Kota haritu..mmg ramai orang,tak sempat lak nak singgah..
ni kang drive dari Skudai-Kota balik lapo balik..heheh

Faizah Jaafar said...[Reply to comment]

ok ok nnt aku gi umah makcik aku ...aku singgah kedai nih dulu...

CatlinaFly said...[Reply to comment]

memang sedap..pernah mkn yang kat kota.. :)

catz said...[Reply to comment]

alahai..
terkeluar dari landasan aku la..
sure tak reti nak pegi..huhuhu..cedih.
ada sesapa nak ajak aku tak..?

Ismail Fitry said...[Reply to comment]

Alamak...terus teringat nasik goreng ayam berlada masa belajar kat Muar dulu bila tengok ayam tu...

ain said...[Reply to comment]

our fav place gak ni...kerabu mangga dia mmg sedapp!!!

DrSinga said...[Reply to comment]

wokey...
kita sudah jumpa kat garmin kita...
yeay!!!

PUTUBAMBU said...[Reply to comment]

uish..sedap2nya menu...!

afendi ariff said...[Reply to comment]

ayam berlada = ayam masak merah?
kah?

hantumakan said...[Reply to comment]

okeh

basir di kota tinggi mmg fofupar, tak sangka dah sampai sini

nasi goreng ayam johor mmg tak ujud di tempatlain..

nasi ayam goreng berlada bukan ayam masak merah, totally tak sama..

apa lagi nih,

weh, betul ke sodap, aku pun nak pi le

Faizah Jaafar said...[Reply to comment]

ahaksss.... apa kata klu kita jumper ramai2 kat baser nih...boleh beramah mesra...

malkomal said...[Reply to comment]

kawan adek saya yang berusia 10 tahun sanggup mengambil bas setiap weekend dari felda aping ke bandar kota tinggi untuk menikmati nasi ayam baser.. sangat gigih orangnya.. :p
sedap sangat gamaknya..

fmina08 said...[Reply to comment]

oooo..sedap sangat ke?? harus dicuba..

DrSam said...[Reply to comment]

satu review yang mengiurkan.

eddie dewanaga said...[Reply to comment]

orang2 sekitar johor bahru...

sesapa yg nak melayan nasi ayam terbaik, di spice junction, desa rahmat, tampoi... warung pak shukur sate.


kat area situ juga ada warung wak yg portion nasik gorengnya yg cukup banyak dan enak, serta laici kang yg marvellous!!!

nas said...[Reply to comment]

nasi grg kg ada?

@xiM said...[Reply to comment]

ayat terle;uar dari landasan tak leh tahan..kalau di landasan yang betul macam mana rasanya??hehe

KS said...[Reply to comment]

Serius ada nasi ayam goreng? Bukan nasi goreng ayam yaaa... Wahhh harus cubaaaa... Lama giler tak jumpa nasi ayam goreng.. Terliurrrrr

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Fifi - malam ni claim ;)

Tijah - pegi cuba, sila

Paklee - kita pun rasa hari tu, hihi

Dila-noor - ooo, boleh nyamar jadi anak tokey la ni

Faizah - tapau la bawak buah tangan gi rumah makcik, hehe

Catlina - yang hq mesti lagi sedap gaknya kan

Catz - ko pun terkeluar landasan macam air sirap bandung soda dia eh

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Ismail - fuhhhh... kita pun teringat

Ain - eh, ada ye? tak pulak order kerabu mangga makan dengan nasi ayam

DrSinga - garmin garmin, eksyen betul dia ada benda yang kita tak kenal tu :p

Putu - yaaaa, menarik!

Afendi - lain kot, tapi aku tak reti masaknya, hehe

Hantumakan - nasi ayam goreng, nasi AYAM goreng! sila betulkan struktur frasa tersebut :p

Faizah - kalau tak ramai² pun boleh juga ramah mesra dengan tokey kedai, hehe

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Malkomal - waahhh... survival skill tinggi, kalau anak orang bandar tak kasi jalan sorang² jauh macam tu

Fmina - untuk selera saya memang A

DrSam - menggiurkan, sebab foodnya memang top

Dewanaga - rasa rugi je pindah dari jb :p

Nas - ish, tak main la nasi goreng kampung kalau ada nasi ayam goreng

@xim - di landasan yang betul adalah cukup manis dan zinggg dari soda, dia punya 2-2 tak cukup, takde kick

KS - haah, tapi yang berlada dia panggil "nasi goreng ayam berlada" patutnya apa ek, "nasi ayam berlada goreng" kot? hehe :)

julie said...[Reply to comment]

psst! permas kat mana? nak pergi jugak....

basir pada aku tak berapa sedap tapi kedai dia kat kota tu aku suka... teratur

kak ani,alang a.k.a KA said...[Reply to comment]

Salam...Pd KA yg dh duduk kota tinggi sejak 1978-1998 dn dh pn makan kt restrn Baser yg dkatakn sedap tu,taklah sedap mana pon,Masa keja kilang EME & Thomson Kota Tinggi,bila hari gaji je,kawan2 ajak makan kat situ.Tp pd KA,nasi ayam Mak KA laaaagiii......sedap.he..he..he..

Anonymous said...[Reply to comment]

unqyvma xen anugh handjob hunnies

qubzb!

rwwey tydggg cao babe sex