Monday, 23 November 2009

Adam Seafood


Adam Seafood
Medan Selera Seksyen 2
Belakang/tepi/sebelah (tapi masuknya ke lain) pasar Bandar Baru Bangi

Koordinat:
E 101 degree 46' 13.9"
N 02 degree 56' 40.4"

Kusyuk mentelaah menu


Kerabu mangga (4/5) dan kerapu 3 rasa (3.5/5)

And, star of the day:

AYAM FUJIYAMA

Pergaduhan kecil berlaku tentang gaya senaman terbaik untuk ayam jepun ini

Dari mana ayam semerah padi fujiyama ni dapat nama tiadalah kuketahui, sebab malas meng-google. Rasa sangat lemak dan butter-y. Kulit dia garing. Siapa health conscious tak makan kulit ayam, meh kasi saya (tanpa disertai ceramah kesihatan, ok, terima kasih).

Tapi sos-nya MANIS. Saya rasa ni adalah satu minus point. Ayam sahaja saya beri 3.7/5, oleh kerana sos dia manis terpaksa turunkan 3/5. Kalau dapat sambal pedas² sikit, mungkin saya naikkan 4-4.2/5 markah. Cecah dengan sos cili maggi tak kira.

Huh! Ngeri tak?
Lebih mengerikan adalah orang yang makan kat sini 2 malam berturut²
dan nyorok² belakang menu bila budak kedai datang nak ambik order

Hihihi, sapa entah ;)

33 perut lapar:

Aimi said...[Reply to comment]

tah sape tah tak malu gila makan sambil nyorok belakang menu.

ibusinga said...[Reply to comment]

Ngeri nyaaaa!!!!!!!!!!

PUTUBAMBU said...[Reply to comment]

awat hitam bebenor ayam tu?

hantumakan said...[Reply to comment]

ayam itu berdiri ke?

waaaaa, sgt mengagumkan,

by the way, smalam aku dah buat pie pic kau, nak kurangkan guka next time, but sodap makan ngan eskrem.. :)

catz said...[Reply to comment]

eh..biar betul ayam tu mcm tu? berdiri? kok ngeri..
tapi dlm ganbar maybe ngeri..yg tgk depan2 sambil makan, potong pergh...ayam tuh digoreng ek???
sekor berapa hengget??

ashley said...[Reply to comment]

Kat cerun bukit tu ye???

KOG,
biar betul ayam tu berdiri cam gitu!!!
ha ha ha
dia pancung pastu terus bakar ke?

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Aimi - sambil sebut² rumah peyjal, rumah peyjal

Ibusinga - undang² purba, siapa ayam dia kena sula ;)

Putubambu - entah macam mana dia masak

Hantumakan - dia duduk tegak di atas tiang besi... best kan?

Catz - ops, tak tau harga, orang belanja, makan diam² takleh banyak tanya... best gak la rebut²!

Ashley - kat tepi sekolah, lepas dengar ceramah kat surau annur boleh singgah :)

Mummy jam said...[Reply to comment]

Habis licin ayam tu, sampai tulang pun tak ada! lol

catz said...[Reply to comment]

err..noks, abe yus tuh sapo?
mak kompius..

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Mummyjam - hiya! long time no see ;) tulang ayam tu kena gesip kasi licin, hehe

Catz - alah ko, abe yus tu abe begel oblong la, sapo laie.. lain kali call je tanya gerai bukak tak hari ni :)

@xiM said...[Reply to comment]

in baru seksi..ayam aku kat Bali aritu tak lah seseksi ayam nih!!haha

ain said...[Reply to comment]

mula2 terkejut tengok ayam tu!! dh le hitam, pas tu berdiri pulak. tp yg tak tahan kerabu mangga tu lah. dh ngences2 dah air liur ni.hehe

Qumairah said...[Reply to comment]

heheheh me ngeri tengok ayam tuh..kena cucuk besi ke??!!! mcm kena sula plak..opss sowi but seyes...hitam tuh mesti sebab fujiyama baru lepas meletup hehehehe arrr dia tabur sesame seed kan?..yg tuh abu gunung berapi or salji ek...

Asmahani said...[Reply to comment]

pergh.. ayam fujiyama dia.. mesti seda tu.. tinggal pisau je.. erm, pasar BBB yang masuk ikut petronas tu ke?

Anonymous said...[Reply to comment]

Bukan ayam semerah padi, tu ayam cucu datuk merah.

-Ubi

kikin_78 said...[Reply to comment]

ngeri seyyy tengok ayam itam terpacak giteww...ahaks, tapi kalo sedap apa ada hallll...bedal jelah...ahaks

MaDiHaA said...[Reply to comment]

1st time tgk ayam tuuuu.... mcm takut2 jer nak cuba.. itam sangat!! hehehe..

bintangku said...[Reply to comment]

ayam sula.... ngeri...

shaifulsafar said...[Reply to comment]

walaaa... kok mangan ayam ireng nih?.... enak banget opo? sampik rong kali continuous?.. wakakakaka

p/s: ape aku cakap ni kog paham ke?

PINATBATE said...[Reply to comment]

ngerinya...! paku tercacak!

melovesfood said...[Reply to comment]

perhhhhh.....ni kena g rasa ni.. ayam tu takde rasa hangit ke? apsal golap semcm?

Faisal Zakaria said...[Reply to comment]

hahahaha kelakor kelakor.
time kasih time kasih semua kerana menjadikan saya idola. ternyata taste aku memang mapan, dan tuntasnya, kita berjaya membalikkan sanggahan adik ipar KOG kata taste aku macam haram.

aimi, stop menjadikan aku idola k?

Nizam.Ariff said...[Reply to comment]

Kurang ngeri la presentation ayam tu...

seelok-eloknya, kepala ayam tu masih ada dan terlentok, siap mata terpejam tanda 'x'... baru ngeri...

hahaha

Aimi said...[Reply to comment]

pejal mmg manusia penuh perasaan.

kucingorengemok said...[Reply to comment]

@xim - yang ni ayam seksa! hahaha

Ain - sedap

Qumairah - agaknya laaa, hehe

Asmahani - hmm ye kot ada petronas belah kanan sblm pasar

Ubi - adakah cucu datuk merah kena sula juga?

Kikin - terpacak la best

Madiha - warna tak melambangkan rasa ;)

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Bintangku - kaaann? hehe

Shaifulsafar - tah?

Pinatbate - paku besi!

Melovesfood - tak hangit langsung, warna je camtu

Faisal Z - tak la idola, nasilem bsn ko masuk kategori B- je :p

Nizam A - wahahaa, takut plak nak makan...kena tukor nama jadi 'ayam zaman jepun'!

kucingorengemok said...[Reply to comment]

Aimi - takpe, kasi can >:)

eddie dewanaga said...[Reply to comment]

ayam tu gua tengok pun stim...

blogresipi said...[Reply to comment]

Ayam posing camtu? wah kagumnye! siap cucuk ngan pisau lagi. macam mati tragedi je.

Anonymous said...[Reply to comment]

adam seafood mmg sedap.
kedai paling lama kt bangi. dr zaman aq kecik kot. tahun 1992 cmtuh.
ayam fujiyama tu mmg meant to be manis. xkn la nk wat pedas2 plak. hiihi~ color mmg cmtu.xde rasa hangit pun~ lalalala~

Anonymous said...[Reply to comment]

ADAM SEAFOOD CORNER NI MMG AGK RARE...menu ayam fujiyamanye amat sedap skli klu digandingkn ngn udang sadur tepung ngn sup kaolao...klu nk tau cmne rupenye, bole g sndri mrase. xsegan utk promote kt org lain...mmg bbaloi. menu yg lazat dan tidak mendukacitakan...sy kerap bwk ank bini mkn kt cni...cubalah..

Afasz said...[Reply to comment]

sedp ek, padan la ramai je bila lalu kat sini

Anonymous said...[Reply to comment]

[p]Néanmoins vous en votre regarding intérieur devriez obtenir votre entière célérité concernant cette measures on-line vu que ce dernier ya un ensemble p instants web site sur lequel la plupart des détaillants commencent concernant brader leurs [url=http://www.uggshortsparkles.info]achat en ligne chaussures femme[/url] scuba tarifs . Les gens ont vraiment un plaisir très, exclusif ainsi que d'aimer apparaît [url=http://www.uggfr-baileybutton.com]ugg jimmy choo pas cher[/url] ainsi comme une amélioration fantastique de l'automne les femmes ainsi que la collecte de vêtements d'hiver intempéries . P

[url=http://webarthome.com/cavehotel/guestbook.php]They are beautiful store statement made discount ugg4v[/url]
[url=http://www.johncipollina.com/oneadmin/guestbook/guestbook.php?pageaction=writecomment&post_id=6165&start=92]we are beautiful store statement made ugg1x[/url]
[url=http://www.mari-rae.net/?]They are beautiful store statement made discount ugg7n[/url]